RC AMF bijeenkomst op maandag 24 april 2023

De bijeenkomst van de RCAMF Groep op 24-4-2023 was  er weer één met een grote opkomst. Ook MS Teams stond open.

         

Omdat bijna iedereen aanwezig was waren daar geen gebruikers aanwezig. Adriaan – PA1LIO, die vaak vanuit het Zuid-Duitse inlogt en Rick – NL14012 vanuit Wezep, waren deze keer bij ons in Amersfoort aanwezig. Fijn om ze weer op deze manier te kunnen spreken. Erik – PE1RQF had zich afgemeld omdat hij niet fit was.

De deur was zoals gebruikelijk voor 19:00 uur open. De ruimte vulde zich al snel en zo konden we even na 19:30 uur starten met de avond.

De eerste mededeling was dat Gerard – PD0JEW weer een jaar ouder was geworden. Gerard had een groot aantal stroopwafels mee genomen zodat we niet op een houtje hoefde te bijten.

Casper – PA1CJ had één van de laatste  soldeerbouten van het Wellerproject aan het spelen gemaakt. Na nog een keer vragen  kwam er nog een aantal mensen met een probleem naar voren waarover  Casper zich nu gaat ontfermen.

Vanwege het succes van het Moxon antenne zelfbouwproject, hebben we als RCAMF Groep een groot aantal aluminium buizen aangeschaft. Wat de Moxon antenne betreft hebben we dan ook het voornemen dit ook te gaan doen met een verticale multiband HF antenne.

Er was ook een flink aantal Thin clients binnen gekomen die voor een tweede leven naar een nieuwe eigenaar gingen. Van één van deze Thin Clients had Rob – PD5BUS een spelend prototype op de tafel gezet, zodat een ieder kon kijken wat je er aan moet doen om deze Thin Client zó geschikt te maken dat hij daarna te gebruiken is voor onze hobby.

Ook gelijk het verzoek om aankomende week een USB-sleutel (4GB) mee te nemen, zodat er wat software gedeeld kan worden. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

Na al deze mededelingen konden de dame en heren weer aan de slag met het bouwproject van de Moxon antenne.

                   

                   

                   

Gerton – PD0G kon hen met raad en daad terzijde staan. Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

                   

         

         

Het was een drukte van jewelste bij de knutseltafel met aftekenen, boren, slijpen en het op maat maken van alle elementen, om daarna alles precies te monteren.

Zo was het toch weer snel 22:15 uur en werd het weer langzaam tijd om in te pakken en naar huis te gaan.

Wilt u nu ook , als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen, dan is het daar a.s. maandag 1-5-2023 (de dag van de arbeid) de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

 

Mvg Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *