RC AMF bijeenkomst op maandag 16 oktober 2023

De bijeenkomst van de RCAMF groep op 16-10-2023 was een gezellige bijeenkomst. Nu de temperatuur naar beneden gaat en de dagen een stuk korter zullen zijn, zal er weer wat meer geknutseld worden.

De ruimte was mooi op tijd klaar en de eerste gasten kwamen rond 19:00 uur al binnen. Gelijk de software update gedaan, zodat ook MS Teams gebruikt kon worden. Rick – NL14012 en Adriaan – PA1LIO waren daar weer aanwezig.

Er waren een paar ziekmeldingen en ook iemand die nog even met zijn boot aan het genieten was. Ik kon mooi om 19:30 uur beginnen met wat mededelingen waarna ik Roel – PB0ACU de microfoon kon geven voor zijn presentatie. Daar Roel niet zo’n luide stem had was er een draadloze microfoon met een versterker aanwezig die nu goed van pas kwam.

Roel woont in een appartement in een torenflat en dan krijg je te maken met het reilen en zeilen van de Vereniging van Eigenaren (VvE) en dan is een radioamateur, die graag een antenne op het dak wil, wel een vreemde eend in de bijt. Want om een antenne op het dak te krijgen moeten de bewoners wel met z’n  allen er wat van vinden en probeer dan maar je doel te bereiken om te realiseren dat de antenne er komt.

Maar het is Roel gelukt en hij heeft uitgebreid laten zien wat er allemaal bij komt kijken en welke antenne opstellingen hij allemaal heeft uitgeprobeerd op een gebouw van 14 verdiepingen hoog.

                   

                   

Roel was na 45 minuten klaar met de presentatie, waarna de dame en heren van de morse cursus zich naar de eerste verdieping terug trokken om de volgende punten en strepen tot zich te nemen.

De rest was daarna onderling bezig met plannen maken omtrent de nieuw te ontwerpen HF antenne.

Simon – PA0SLW en Erik – PE1RQF waren aan het meten geslagen met een aantal condors die Simon verzameld had . Ook dit was uiteraard een mooi stukje samenwerking.

                   

Erik had hiervoor zijn nieuwe Marconi meetplaats meegenomen en dit leverde een aantal mooie plaatjes en inzichten op.

En ja, dan is het toch weer gauw 22:00 uur en word het tijd om de spullen op te ruimen en huiswaarts te keren.

Wilt u nu ook, als u dit gelezen hebt, de bijeenkomst van de RCAMF Groep bijwonen dan is het daar a.s. maandag 23-10-2023 de goede gelegenheid voor.

Het is bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort. Het is het hek door en dan helemaal naar achteren. De ruimte is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

73’s de Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *