RC AMF bijeenkomst op maandag 31 oktober 2022

Op de bijeenkomst van de RCAMF Groep van maandagavond 31-10-2022 waren alle stoelen weer bezet. Het was van te voren al KEI gezellig, maar rond 19:30 uur moesten we toch maar eens beginnen.

Als eerste kwam natuurlijk de beurs in Zwolle voorbij. Daar heb ik een groot aantal bezoekers van onze RCAMF Groep aangetroffen. We hebben daar ter plekke nog van gedachten gewisseld, ook hun nieuwe aankopen heb ik mogen bewonderen.

Daarna kwam de mededeling van Edwin – PA1EDL, dat er nog een paar mensen naar hun Weller soldeerstiften moesten kijken. Nu dit geregeld is kan Edwin de bestelling gaan doen en is deze stap ook klaar. We willen het Weller soldeerboutproject graag afmaken nu, zodat we met een nieuw project kunnen beginnen.

Wij hebben ook nagedacht over of we het komende jaar 2023, het Zoomproject moeten aanhouden. Het gebruik op de maandagavond met de groep en dinsdagavond met de cursisten voor de opleiding, is zeer beperkt en zo zijn we ons aan het beraden of we het misschien in een andere vorm moeten gieten.

Graag willen we van jullie het commentaar hierop horen, zodat we hierover een weloverwogen besluit kunnen nemen. Het contract loopt tot januari, dus we hebben nog wel even de tijd.

Erik – PE1RQF, de beheerder van de repeaters, kwam met de mededeling, dat de afdeling a03 van de VERON in Amersfoort een bijdrage van € 50,00 heeft gedaan, als een tegemoetkoming in de alsmaar stijgende kosten voor het gebruik van de 3 PI2AMF Repeaters. Het gaat om de 2mtr Repeater,  de 70cm Repeater en de 23cm Repeater, die door de RCAMF Groep in de lucht worden gehouden.

Simon – PA0SLW werd ook blij gemaakt. Hij kreeg van Erik – PE1RQF een eprom programmer, zodat hij nu nog beter zijn eproms kan gaan maken voor zijn CONDOR project.

Daarna heb ik nog wat laten zien, omtrent de te koop aangeboden connectoren op de beurs, die door ons gemonteerd worden aan onze coaxkabels, voor naar de antenne en de set.

Je kunt hiervoor een stelregel aanhouden: glimt het veel, dan is het te mooi om waar te zijn. Er worden namelijk veel connectoren aangeboden, die vermoedelijk uit een ver land komen en die zeker niet aan onze specificaties en wensen voldoen.

Op de foto  is te zien hoe mooi de connectoren zijn die verzilverd zijn, deze zien er vaak dof uit. Vaak staan er nummers op met een naam van de leverancier.

         

Als radioamateur is het natuurlijk goed dat je een aantal verloop- of connectoren op de plank hebt liggen, zodat er altijd wel een overgang is te maken. Met de jaren heb ik dan ook een fiks aantal van deze connectoren liggen. Dat maakt het wel zo fijn op de werktafel als er wat gemeten of getest moet worden.

En ja, zo was deze avond ook weer voorbij en was het om 22:00 uur weer tijd om in te pakken en huiswaarts te gaan.

Op naar de volgende bijeenkomst van de RCAMF Groep op 7 november a.s. bij Groeneveld aan de Vanadium 20a in Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *