RC AMF bijeenkomst op maandag 24 oktober 2022

Bij de bijeenkomst van de RCAMF Groep op 24-10-2022 was het wederom weer een volle bak.

Rond 19:30 uur konden we  beginnen en als eerste kwam natuurlijk het BBQ verhaal voorbij waar we met z’n allen een groot succes  van hadden gemaakt. Er word nu al uitgekeken hoe we dat de volgende keer gaan aanpakken. De BBQ was een hele happening met gelukkig genoeg eten en drinken. Zie de foto’s op de website in het bericht van de BBQ van vrijdag 21 oktober 2022.

Ook werd me de vraag gesteld om verder te gaan met, hoe wij als radioamateurs onze radiohobby doen, wat resulteerde in de vraag wie aankomende week wat van zijn shack zou willen laten zien. Casper – PA1CJ reageerde daar positief op met de mededeling dat hij dat wel wilde doen.

Daarna kon iedereen zijn eigen gang gaan en werd het na dit alles een praatavond, waarbij er in diverse samenstellingen van ideeën werd gewisseld.

Zo kwam ook de vraag om een lezing te organiseren naar aanleiding van het gebruik van DMR. Naar de mogelijkheden en onmogelijkheden daarvan. Ook de instellingen voor het maken van een codeplug, hotspots  en andere zaken kwamen daarbij om de hoek komen kijken.

Edwin – PA1EDL was druk in de weer met de freesbank en een stuk aluminium voor ons Weller soldeerboutproject. Hij was het een en ander aan het uitproberen wat als voorbeeld moest dienen voor de ruimte die moet worden gefreesd voor het printje met de display en de draai/drukschakelaar.

         

Na een aantal testen en wat instellingen veranderd te hebben kwamen we tot de conclusie dat deze draai/freesbank niet aan de door ons gestelde eisen voldoet. Jammer! We  moeten dus uitkijken naar een andere oplossing. We komen hier snel op terug, want we willen het project graag afmaken, daar we al een nieuw project op stapel hebben staan. Het was al weer snel tijd om de boel weer op te ruimen en naar huis te gaan.

Als u dus niets wilt missen, op maandagavond 31-10-2022 is er weer een bijeenkomst van de RCAMF Groep bij Groeneveld in Amersfoort .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *