Verslag Zoom meeting maandag 16 augustus 2021

De Zoom bijeenkomst van 16-augustus-2021 was weer een hele happening. Er meldden zich 20 man in, en dat nog steeds in de vakantie tijd.

Deze keer was het Rient – PA3GXP die inlogde van af zijn vakantie QTH. Anderen waren weer thuis en terug van hun vakantieadres.

Na wat mededelingen omtrent de zendexamens, gingen we snel door naar het volgende deel van de avond. Er was tenslotte een lezing gepland over de METROLOGIE, die verzorgd zou worden door Erik – PE1RQF.

Erik had enige tijd geleden al  aangegeven, met tussenpozen, een aantal lezingen te willen verzorgen.

Uitleg over het onderwerp De Meter

Het gesprek ging over de Duim – Roede – Streep –  Voet  en tenslotte de Meter.

Kortom MEETKUNDE, en zoals we van Erik gewend zijn, worden de lezingen met een mooie PowerPoint presentatie verzorgd, om later alles nog eens na te kunnen lezen.

Later op de avond kwam Simon – PA0SLW met een mooi bericht. Na een dankjewel aan de schenkers van een aantal Pc’s en andere hulpmiddelen, kan Simon wel uit geroepen worden tot DE SPECALIST van de CONDOR 3000 Serie. Deze set zal voor hem bijna geen geheimen meer hebben. Hij heeft er een flink aantal geprogrammeerd in de 70MHz (4Mtr) band.

Misschien, en daar hopen we met z’n allen op, wanneer de corona maatregelen het toelaten en grotendeels weer tot het verleden behoren, kunnen we deze sets, onder een kleine vergoeding, weer fysiek aan nieuwe gebruikers overhandigen.

De losse beugel door Nico in elkaar geknutseld.

De beugel met een houder voor een spider-beam of andere antenne

Nico – PD0RWM was ook nog aardig bezig geweest. Na een goedkope aankoop bij het kringloopcentrum van een beugel voor op de trekhaak, heeft Nico deze beugel aangepast naar een antenne-steun voor op de trekhaak.

Een leuk stukje huisvlijt dat nu gebruikt gaat worden voor op zijn vakantie of gewoon voor ergens onderweg.

Maandag  23-08-2021 staat de volgende Zoom bijeenkomst bij RC-AMF in de planning, iedereen is weer van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *