Verslag RCAMF bijeenkomst op maandag 13 december 2021

Afgelopen maandagavond, 13-12-2021, was het weer een gezellige Zoom bijeenkomst.

Jan – PD0AUQ,  meldde zich al vroeg in vanuit Oostenrijk. Normaal gesproken maakt Jan het berichtje van de Zoom avond voor op de website www.rcamf.nl , deze keer zal Jaap – PD5ISW dit op zich nemen. Kort daarna was Jan al weer weg, want om half acht werd hij verwacht om de inwendige mens te versterken. Langzamerhand meldden zich deze avond steeds meer mensen in tot het totale aantal van 17 gebruikers. Om 20:10 uur zijn we begonnen met het praatrondje om de mensen de gelegenheid te geven wat er zoal in deze week  was gedaan.

Een groot deel had, zo bleek wel, naar Max verstappen gekeken. Ondergetekende ook dus. Ook kwamen er weer verschillende shack-opruimingen naar voren. Intussen meldde Jan zich later op de avond weer in bij de Zoom bijeenkomst. Die heeft een mooie skivakantie met vrienden in Oostenrijk. De antenne die Rob – PD5BUS gelanceerd heeft, naar voorbeeld van Martin – G8JNJ, is ook al door een aantal andere amateurs in productie genomen. Rob heeft ook, naar aanleiding van een gesprek met Rient – PA3GXP, nog een test gedaan om te zien hoeveel vermogen hij verliest aan de antenne bij verschillende zendvermogens.

Hier nog een greep uit de verschillende verhalen:

Rient was bijna klaar met het zelfbouw project van de CW zend/ontvanger. Kees – PA0VDB had als experiment een repeater geconfigureerd met zijn Anytone dual mobiel set (DMR en FM). Dat apparaat is vergelijkbaar met een ICOM IC-2820. Je kunt de Anytone zó instellen dat de ene helft luistert op 2 meter en de andere helft zendt op 70 cm. Wanneer je hem als repeater schakelt, luistert hij uit op beide frequenties. De eerste set stond op een simplex 2 meter DMR kanaal en de andere op de 70cm repeater PI2AMF. De set kan in repeatermode ook mode-conversie aan, dat wil zeggen, hij ontvangt DMR en stuurt het audio in FM naar de uitgang, en andersom. Test met Nico – PD0RWM: Kees gebruikte de Motorola DM4600 en Nico gebruikte een FM set en zat op PI2AMF. Simplex op 70cm had ook gewerkt en was handiger geweest om dit uit te leggen. Het werkte en de conversie werkte ook prima. Simon – PA0SLW die nog steeds aan de Condors werkt. Erik – PE1RQF die zichzelf een boek heeft gegeven via Sinterklaas over het Apolloproject. (Misschien weer een beknopte interessante lezing, Erik?) Zo zie je maar weer wat er allemaal besproken word op een avond via de Zoom bijeenkomst die om +/- 22:00 uur ten einde was . Heb je er interesse in meldt je dan ook in via de link in de website www.rcamf.nl

De volgende Zoom bijeenkomst is op 20-12-2021 en iedereen weer graag tot ziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *