Verslag RCAMF bijeenkomst op maandag 10-01-2022

Afgelopen maandagavond, 10-01-2022, waren er tijdens de Zoom bijeenkomst weer een hoop vrolijke gezichten te zien.

Het begon al vroeg, want om 18:45 uur had Simon – PA0SLW omtrent de Condor familie al heel wat vragen gesteld, die ook voor een heel groot deel werden beantwoord.

Rond 20:00 uur waren er 20 gebruikers aanwezig, waarna we van start gingen met de gebruikelijke rondgang bij de mensen, die weer met verschillende onderwerpen kwamen.

Casper – PA1CJ kwam met de vraag of er ook een mogelijkheid was om een CW-opleiding van de grond te krijgen, en ja, daar kwam natuurlijk gelijk een positief antwoord op.

Edwin – PA1EDL wilde dit graag oppakken. WIJ als RC-AMF Groep gaan hier een Zoom verbinding voor maken om deze mogelijkheid te faciliteren. Kortom, er gaat dus aan gewerkt worden en hier zal zeker een vervolg op komen. Na  dit allemaal met elkaar besproken te hebben kwam Ron – PA3DAM met de mededeling om Edwin daarbij te ondersteunen.

Rob – PD5BUS kwam ook nog even melden dat hij nu op 40M met 10 mW ook Spanje heeft gewerkt, dat was zeker niet verkeerd, want het was een kleine 1600 Km.

Nu even over naar iets anders, wat al twee keer is uitgesteld. Er van uitgaande dat de Ham-Beurs van de DARC in Friedrichshafen, die is van 24 tot 26-06-2022, nu wel doorgang zal vinden, zijn we voornemens als RC-AMF Groep hier naar af te reizen. Het duurt nog wel even, maar als je mee wilt, denk er dan vast over na, zodat we misschien het vervoer en slapen kunnen organiseren en aan een kosten voorstel kunnen werken.

Ook kreeg ik nog een e-mail uit Spanje van Javier – EB1BDM. Deze zendamateur verblijft tijdens de Ham-Beurs in Friedrichshafen in het zelfde Gasthaus als dat van ons. Hij heeft enige tijd geleden voor mij een Cap meegenomen van een wel bekende Spaanse voetbal club. Op die actie van hem heb ik hem het Oranje shirt, met de bekende Leeuw er op, aan Javier – EB1BDM doen toekomen, waar hij dan ook zeer blij mee was.

Tot slot zijn ons een aantal MASCOT DC/DC converters met het typenummer 9260 geschonken, dit om de kas aan te vullen wat in deze Coronatijd zeer welkom is.

Deze converters zijn goed bruikbaar voor onze hobby. De ingaande spanning is tussen de 10,5V en 32V DC en aan de uitgaande kant wordt er een mooie gestabiliseerde spanning van 12V – 6A max. DC van gemaakt. Dus mooi voor bijvoorbeeld 24V campers om hun set van een goede 12V voeding te voorzien. Ook een zonnepaneel kan er op worden aangesloten om er dan een accu mee op te laden. Er zijn dus genoeg toepassingen hier voor te bedenken.

We gaan de MASCOT 9260 (nieuwwaarde is ongeveer € 211,00) voor een leuk prijsje van € 25,00 op de Te Koop pagina van de website www.rcamf.nl zetten, wat weer ten goede komt voor de RC-AMF Groep.

Om ongeveer 21:45 uur werd deze avond weer afgesloten.

Bent u nieuwsgierig geworden, kijk dan op de website en gebruik de link voor de maandagavond Zoom bijeenkomst en kom erbij op 17-01-2022. Iedereen is welkom en uiteraard weer tot ziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *