Verslag RCAMF bijeenkomst op maandag 03-01-2022

Zo, er is weer een nieuw jaar aangebroken en ook de eerst Zoom bijeenkomst van 2022 is een feit .

Op maandagavond, 03-01-2022, was het al vroeg een drukte van jewelste. Als eerste werden er natuurlijk de Beste Wensen en een Goede Gezondheid over en weer gewenst .

Er waren een hoop gebruikers aanwezig (19 man) waardoor het gelijk een gezellige boel was, ook was Kees – PA0VDB aanwezig vanuit zijn Oostenrijks vakantie QTH.

Kees had een paar porto’s mee genomen om gelijk wat te testen voor een aankomend project in de 70cm band. Deze portofoon van KENWOOD, compleet met lader, is werkend met een CTCSS voorziening goed bruikbaar voor de repeaters in de omgeving en ver daar buiten. Over de programmering kunnen we nog van gedachten wisselen, maar eigenlijk is er alles mee mogelijk.

Rick, de zoon van Jan – PD0HGQ, was er van uit Wezep ook bij en ook hij is druk bezig om zijn licentie te gaan halen.

Simon – PA0SLW liet weten dat hij er niet bij kon zijn en lag in zijn bed, hij was niet fit.  STERKTE Simon, en knap snel weer op.

Bij de rondgang liet Rob – PD5BUS weten dat hij met een zelf gefabriceerde 10 milliwatt zender op 40M in Italië was gehoord en het nu ook op de 20M wilde gaan proberen, dit alles met minimale materialen.

Erik – PE1RQF had nog even snel een stukje techniek opgepakt in de vorm van een kleine lezing omtrent de Vrij Loop Diode. Dit geheel werd ondersteund met een PowerPoint presentatie om het ons te verduidelijken, deze zetten we dan ook gelijk op de website van RC-AMF. (Zie Projecten en Presentaties)

Aankomende maandag, 10-01-2022, is er wederom een Zoom bijeenkomst, kortom, wilt u niets missen kom er dan bij. De inlog link staat gewoon op de website www.rcamf.nl , even aanklikken, geduldig wachten, en je bent er bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *