Verslag RCAMF bijeenkomst 23 mei 2022

Maandagavond 23-5-2022 was er een bijeenkomst van de RC-AMF Groep waar het weer een drukte van belang was. Er was ook een nieuw gezicht aanwezig. Dick – PE1KTM kwam, op uitnodiging van Wim – PA3EJE, mee naar Amersfoort. Dick, welkom bij de RCAMF Groep bij de Ridder Lastechniek in Amersfoort.

Naar het idee van Erik – PE1RQF, om een paar foto’s van een shack te maken en deze dan met ons te delen, kwam Rick – NL14012 met een kleine PowerPoint presentatie van zijn spullen, die hij gebruikt voor onze mooie hobby. Wat gelijk goed naar voren kwam, is dat het gebruik van een PC en een mooi display hierbij onmisbaar is om het spectrum goed zichtbaar te maken. Bedankt Rick.

De volgende is denk ik Gerton – PD0G. Hij heeft al een paar foto’s op de App van RCAMF gezet, maar daarmee is hij er nog niet, want een beetje uitleg zal er zeker bij moeten zijn, wat ook niet verkeerd is.

Wat ik nog even recht moet zetten, is dat het aandragen van het soldeerbout project bij Casper – PA1CJ vandaan kwam en dat Edwin – PA1EDL het opgepakt heeft, zodat de eerste printen reeds besteld en ook al binnen zijn. Daar er ook wat metaal werk aan vastzit, moet er een venster gefreesd worden voor het display van de temperatuur aanduiding. Wim – PA3EJE beschikt over een CNC-freesbank, dus dat zal waarschijnlijk ook wel opgelost worden. We denken dat de kosten voor het complete soldeerstation, van hoge kwaliteit, onder de                    € 100,00 zal zijn.

Henk – PA0JMD had als antwoord op het soldeerbout project een Alie oplossing meegenomen en kwam ook met een tip van een te gebruiken flux voor bij het solderen. De oplossing van Henk kost, met ook nog 5 soldeerstiften in diverse uitvoeringen, bij Alie ongeveer € 25,00 en dat is ook een mooie prijs. Wees slim, want wanneer je wat besteld bij Alie, denk dan ook meteen aan een busje flux met de gemodificeerde spuit, want dat is onmisbaar.

Voor deze avond is het weer mooi geweest, het was al snel 22:00 uur en weer tijd om in te pakken.

Maandag 30-5-2022 is er weer een bijeenkomst van de RC-AMF Groep. Deze avond zal in het teken staan van onze trip naar Friedrichshafen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *