Verslag RCAMF avond maandag 4 oktober 2021

Maandag 04-10-2021 was er weer een RC-AMF bijeenkomst. Er was weer het een en ander te doen en te bespreken.

Bonsaiboompje

Eerst nog even wat ik afgelopen week nog was vergeten te vermelden. Dat was het bonsai boompje (zie foto), dat RC-AMF na de coronastop mocht ontvangen van Casper – PA1CJ. Hartelijk dank daarvoor.

 

Vanavond waren er weer 14 amateurs op de bijeenkomst afgekomen en 2 via  Zoom. Na wat zoekwerk bleek dat de internet verbinding het probleem was en dat we dat de aankomende keer gaan oplossen.

Ook was er een mooi voorbeeld van moderne communicatie middelen. Jan – PD3JSP was aan het werk en we konden perfect zien waar hij was.

 

tafeltje voor de hapjespan

Jan – PD3JSP, (Ja, ik schrijf nogmaals de call erbij, want binnen de RC-AMF zijn nogal wat Jannen) had ook nog een fraai tafeltje geregeld voor ons, zodat de hapjespan voor de snacks nu goed te gebruiken is.

Raspberry-Pi met DMR hotspot

Ook Wim – PA0EJE had iets mee genomen. Het was een koffertje met daarin een Raspberry-Pi met hotspot om zo met het DMR netwerk te kunnen communiceren.

 

mooi stukje huisvlijt

Nico – PD0RWM had ook  nog een mooi stukje huisvlijt mee genomen om te bewonderen.

Signal Hound Spectrum Analyzer tot 6GHz met een super snelle laptop

Hij maakte van spullen die hij bij de kringloop winkel had gekocht een zeer stevige bevestigingsbeugel voor op de trekhaak van een auto, zodat daarop een redelijke antenne kan worden geplaatst voor een velddag of vakantie.
Ook Erik – PE1RQF had wat moois mee genomen. Dat was een Signal Hound Spectrum Analyzer tot 6GHz met een super snelle laptop erbij, waarmee er goed naar het spectrum kon worden gekeken; bijvoorbeeld het signaal van de radar van Soesterberg was er perfect  op te zien.

de BT houders krijgen de vergunningskosten gedoneerd

Ook was er nog een verrassing voor onze twee BT houders. Daar het AT het afgelopen jaar een extra heffing van € 79,00 per repeater aan alle BT houders had opgelegd heeft RC-AMF deze kosten aan onze 2 BT houders betaald. Dit was afkomstig uit de Lief en Leed spaarpot  van maar liefst € 500,00.

Deze Lief en Leed spaarpot is ontstaan doordat de gebruikers van RC-AMF  Zoom de spullen kochten die op www.rcamf.nl te koop werden aangeboden; zoals headsets met een USB aansluiting die het perfect doen op de PC of Laptop, of RF Scope Probes tot 500MHz.

Ook is er een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van een nieuwe DMR Repeater voor Amersfoort nu deze er niet meer zijn .

Kortom er was weer een hoop te doen en te bespreken en aankomende week, op 11-10-2021 is er weer de volgende RC-AMF bijeenkomst.

Dus als u niets wilt missen kom dan gewoon of ga naar www.rcamf.nl naar de RC-AMF link van Zoom en log gewoon in en kom er bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *