Verslag RCAMF avond op maandag 11 oktober 2021

maandagavond, 11-oktober-2021, was er weer een leuke RC-AMF bijeenkomst.

Ook de Zoom was weer gelijktijdig, via de link op de website, ingeschakeld. Het probleem met de slechte verbinding is natuurlijk opgelost.

Er waren via de Zoom-verbinding twee gebruikers aanwezig, Carl – PD0MGX en Rob – PD5BUS.

Bij ons op de Uraniumweg waren 16 deelnemers aanwezig, het was dus weer als vanouds.

 

Rient – PA3GXP had een test opstelling gemaakt en liet, in het kader van de Opleidingen tot Radio Zendamateur, het een en ander zien.

 

 

Ook Casper – PA1CJ was er weer bij en had zijn nieuwe microscoop mee genomen.

Een mooi apparaat voor ons als knutselaars, waarmee naar solderingen en printen kan worden gekeken, tevens was er de mogelijkheid dat we met ons allen gelijktijdig konden mee kijken op de monitor.

Bijvoorbeeld een foto, waarop we kunnen laten zien dat er bij de ventilatordraden een draadbreuk is. Jan – PD0AUQ was druk bezig met de aansluitingen van microscoop-camera naar de grote monitor.

De microscoop heeft namelijk ook een camera erbij, die gekoppeld kon worden aan onze grootte monitor, zodat het een imposant plaatje werd. Voor ons als amateurs moet de microscoop worden gezien als een stuk gereedschap.

Hier nog een goede raad!!! Op de radio beurzen worden gebruikte microscopen te koop aan geboden, maar een nieuwe kost zo rond de € 300,00; dat is dan toch wel een betere investering .

Aanstaande maandagavond, 18-10-2021, is er weer een RC-AMF bijeenkomst en ook de Zoom staat weer aan, dus kom vooral langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *