RC AMF bijeenkomst op maandag 6 februari 2023

Het was 6-2-2023 weer een druk bezochte avond op de bijeenkomst van de RCAMF Groep. Even voor 19:00 uur kwamen de eerste bezoekers al binnen.

Net als Jacques – PD0JJG afgelopen week, meldde Everdien – PD2EVE via de WhatsApp dat zij nu ook geveld is. Ze zijn dus nu beide ziek en hopen op een snel herstel. Rob – PD5BUS had andere verplichtingen, evenals Kees – PA0VDB.

MS teams stond ook weer open. Alleen deze avond waren er geen gebruikers aanwezig. Wanneer je met MS Teams mee wilt doen met een avond van de RCAMF Groep heb je een link met een inlogcode nodig. Laat het ons weten, zodat je er ook bij kan zijn!

Even na 19:30 uur konden we beginnen met wat mededelingen en op de vraag van afgelopen week wie er mee willen naar de HAMRADIO in Friedrichshafen hebben zich al 11 gegadigden aangemeld. Dus wilt u ook mee, laat dit dan snel aan Jaap – PD5ISW weten!!

Voor de Moxon antenne was er door diverse gegadigden belangstelling getoond. Er is 1 antenne aanwezig, compleet met de mallen om deze te kunnen maken. Gerton – PD0G en Wim – PA3EJE kunnen hen met raad en daad terzijde staan voor degenen die er interesse in hebben. Ik voel een klein projectje aankomen.

En nu we het toch over antennes hebben, Gerton is bezig met het opknappen van een aantal HF antennes met verbluffende resultaten. Met een stukje zelf gemaakt gereedschap komt er heel wat moois tevoorschijn. Onderstaande foto is zoals het er voor het opknappen uitziet.

Op één van de komende maandagavonden laat Gerton zien wat er, met simpele middelen en vakmanschap, voor moois tevoorschijn kan komen. We zijn benieuwd!!.

Edwin – PA1EDL was de afgelopen week naar Veenendaal afgereisd om de bestelde Weller soldeerstiften bij Floor op te halen.

Edwin had deze hoeveelheid mooi uitgezocht en per bestelling in een zakje  verpakt, zodat het vanavond, aan degenen die het besteld hadden, kon worden uitgereikt waardoor er gelijk een fiks aantal blije gezichten te zien waren.

Aanstaande maandag 13-2-2023, gaan we het Weller soldeerproject afmaken en kunnen we bewonderen wat voor moois het is geworden. Ook kijken we of we de nieuwste SOFTEWARE kunnen regelen zodat, als er ergens een verbinding defect is, de soldeerstift niet te warm wordt.

Kortom, er staat aankomende week weer een hoop te gebeuren op de maandagavond bij de RCAMF Groep.

Wilt u nu ook een keer de bijeenkomst van de RCAMF Groep bezoeken dan is daar maandagavond op 13-2-2023 weer de gelegenheid voor bij Groeneveld, Vanadiumweg 20A in Amersfoort.

De zaal is open om 19:00 uur en we sluiten de avond weer af om ongeveer 22:00 uur.

Mvg.

Jan – PD0AUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *