Verslag Zoom meeting maandag 19 juli 2021

Op maandagavond, 19-07-2021, was er weer een Zoom bijeenkomst bij RC-AMF met 15 gebruikers. Het is te merken dat de vakanties al zijn begonnen.

Na wat vragen omtrent de F-opleiding en over de vraagstukken daarvan, kwam het ontvangen en decoderen van de NOAA weersatellieten naar voren. Rob – PD0BUS is ermee begonnen en voornemens daar wat meer mee te gaan doen. Daar zich dit in de 137 MHz band afspeelt, en de satelliet over ons heen komt, is daarvoor een speciale antenne nodig, zodat deze signalen optimaal zijn te ontvangen. Adriaan – PA1LIO heeft uitgelegd wat er zoal gedaan moet worden. Er kan dus weer een antenne voor 137 MHz gebouwd gaan worden. Daar aluminium geen geheimen meer heeft, is dat geen probleem.

Tijdens de Zoom bijeenkomst hebben we, voor de sluiting van de avond, met een aantal mensen nog even geluisterd naar de signalen van de NOAA-18, die op dat moment over kwam, op de frequentie van 137,912.50 MHz.

Iedereen een goede week en weer tot ziens op maandagavond, 26-07-2021, bij de Zoom bijeenkomst van RC-AMF. Zie ook www.rcamf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *