Verslag RCAMF bijeenkomst op maandag 17-01-2022

Afgelopen maandag 17-01-2022 was er, zoals gewoonlijk in de Coronatijd, weer een Zoom bijeenkomst van de RC-AMF Groep, die gelijk goed op gang kwam.

Nico – PD0RWM gaf aan dat hij steeds meer zaken heeft gedigitaliseerd en dat het nu wel een mooie collectie begint te worden. Dus zoek je informatie over je radio hobby, vraag het aan Nico.

Erik – PD0RDG is met licht aan het spelen van een bekende leverancier uit Eindhoven. Het gaat om de HUE verlichting, waar eigenlijk alle kleuren mee gemaakt kunnen worden. En dan is het eigenlijk; de Sky is de Limit.

Casper – PA1CJ is aan het spelen met een Motorola mobilofoon voor Tetra. Er staat daarvoor in Putten een 70cm repeater met de frequentie 438.4500.

Tetra is ook het protocol wat voor het C2000 netwerk wordt gebruikt bij de bekende OOV Diensten. Hier komt ook nog wel het één en ander bij kijken, met name de instellingen voor zo’n Tetra radio waar de gegevens van GSSI 1000, MCC 204 en de MNC 7373 in moeten.

Deze dingen vragen wel wat kennis van zaken om het één en ander goed werkend te krijgen. Misschien maken we hier op een later tijdstip nog wel een mooie lezing over. Er komen steeds meer sets met Tetra ter beschikking, zodat we maar eens moeten kijken, of we hier óók wat mee gaan   doen.

Wim – PA3EJE is nog aan het vechten met zijn Nano morsekeyer waarbij hij tegen een probleem aan loopt. Rob – PD5BUS gaat een poging doen om Wim hierbij te helpen.

Erik – PE1RQF is met de 23cm repeater PI2AMF aan het kijken om wat verbeteringen aan te brengen aan de modulatie, zodat het nog beter gaat klinken. Verwacht wordt dat de 23 cm repeater PI2AMF a.s. zaterdag weer op het Berghotel terug geplaatst kan worden en weer zijn werk kan gaan doen.

Jaap – PD5ISW was afgelopen zaterdag/zondag met de HA-DX contest bezig waarbij hij een verre verbinding maakte met zendamateur Steve – VL6C wat een afstand van 14.665 km was.

Rient – PA3GXP, Edwin – PE1EDL en Luc – PE1LGX hebben een aantal mensen geholpen met de cursus voor de F-licentie. Komende woensdag gaan ze op voor het F-examen.

We wensen deze heren VEEL STERKTE TOE in Nijkerk, we gaan zien wat het gaat worden en word dus vervolgt.

En zoals de meeste keren werd deze avond om ongeveer 21:45 uur weer afgesloten.

Bent u toch weer nieuwsgierig geworden, kijk dan op de website www.rcamf.nl en gebruik de link voor de maandagavond Zoom bijeenkomst en kom erbij. Iedereen is welkom en uiteraard weer tot ziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *