Verslag RCAMF bijeenkomst 28 februari 2022

Maandagavond 28-02-2022 was het dan weer zover bij de RCAMF Groep. De eerste lezing na het Corona tijdperk. Er was ook Loekie STERTIJD gebruikt en die miste dus zijn uitwerking niet. Het was weer vol deze avond!!

Erik – PE1RQF had aangegeven dat hij een lezing zou houden over het op de juiste  frequentie hebben staan van onze zenders c.q. ontvangers en, zoals daarna duidelijk werd, wat daar allemaal bij komt kijken.

In de huidige sets zit vaak al een referentie oscillator, wat wordt aan gegeven met een getal met een aantal nullen achter de komma en een afwijking van 20hz op 10MHz.

Maar klopt dit dan ook, en om daar achter te komen zagen we bij de lezing dat daar een flink aantal stappen voor nodig zijn. Deze lezing kunnen we nog eens bekijken via de door Erik gemaakte PowerPoint presentatie op onze website www.rcamf.nl bij Projecten en Presentaties en dan naar  PowerPoint Presentaties.

Na zo’n  45 minuten was de lezing afgelopen. Erik zei nog wel, dat voor elke stap die je moet doen, hij over elke stap ook nog wel een lezing zou kunnen houden.

Hierna gingen we, zoals gewoonlijk, door met de frisdrank en de bekende frituurpan voor een lekkere snack.

Rient – PA0GXP had ook nog wat praktijk spullen opgesteld en zo konden de cursisten nog even hun hart ophalen. Ook is er een afspraak gemaakt dat de heren van de cursus elkaar komende donderdag gaan ontmoeten om op hun gemak het één en ander te kunnen meten in de praktijk omgeving.

Daar het samen komen weer mogelijk is, word ook dit gelijk weer opgepakt. Bravo heren, wat is onze radio hobby toch mooi.

Aanstaande maandagavond 07-03-2022 is onze groep weer aanwezig voor een bijeenkomst bij De Ridder Lastechniek in Amersfoort.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *