Verslag RCAMF bijeenkomst 2 mei 2022

Maandagavond 2-05-2022 was het weer een mooie bijeenkomst van de RCAMF Groep. Tijdens en na de koffie kwamen er wat gesprekken op gang over afgelopen zaterdag. Er was namelijk eindelijk weer een radiomarkt die voor het eerst in Renswoude werd gehouden.

Daar heb ik bijna iedereen van onze bezoekers gezien en gesproken en voor de eerste keer dat het in Renswoude was, was het een mooie en geslaagde beurs met voor een ieder wat hij of zij zou kunnen  gebruiken. Zoals was te zien werden er dan ook goede zaken gedaan.

Erik – PE1RQF had bij de vorige bijeenkomst een nieuw item naar voren gebracht. Dat was dat iedereen per toerbeurt een paar foto’s van zijn amateur spullen zou laten zien, ik heb toen meteen maar afgesproken om daar dan als eerste mee te beginnen.

Daar ik thuis niet veel met zenders doe, maar meer met ontvangers, heb ik een aantal ontvangers getoond die gebruikt worden voor onze mooie radio hobby en meteen ook een plaatje van een antenne verdeelsysteem. Omdat niet voor elke ontvanger een antenne beschikbaar is, is dit verdeelsysteem nodig om genoeg te versterken zodat de verliezen hierdoor teniet gedaan worden.

Daarna werd het een gezellig onderling QSO en werden er ook nog wat metingen gedaan, voor zover dat mogelijk was.

Edwin – PA1EDL heeft het bestellen van de toegangskaarten voor zijn rekening genomen voor ons Bodensee treffen in Friedrichshafen, daar hoeven wij ons dus niet meer druk over te maken.

Aanstaande maandag 9-05-2022 is de volgende bijeenkomst van de RCAMF Groep bij de Ridder Lastechniek in Amersfoort. Vermoedelijk zal ik dan niet aanwezig zijn wegens werkzaamheden in het buitenland en zal Jaap -PD5ISW de honneurs waarnemen voor deze avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *