Verslag bijeenkomst 8 november 2021

Op maandagavond, 08-11-2021, was er weer een bijeenkomst bij De Ridder Lastechniek op de Uraniumweg 54 in Amersfoort.

Deze avond stond er een lezing op het programma, die door Evert – PE1DON uit Leusden werd gegeven. Er waren 12 man aanwezig en op Zoom ook nog eens 5 mensen.

Deze lezing ging over de uitdaging van een ICT hoogstandje tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal wat dit jaar gehouden is en wat daar allemaal bij kwam kijken, om dat tot een succes te maken. Tijdens de lezing werd uitgelegd hoe dat in de Johann Cruijff Arena gerealiseerd werd. In de presentatie werd uitgelegd hoe het netwerk in en om het stadion aangelegd werd, waarbij sommige uitdagingen op een creatieve manier opgelost werden. Daarnaast moest het opbouwen en ontmantelen van het IT-netwerk in de planning van de UEFA passen.

De beelden van het Europees Kampioenschap werden over de hele wereld uitgezonden. Tijdens de presentatie werd aangegeven hoe alles opgebouwd is  om de beschikbaarheid te kunnen garanderen. Redundancy speelde daarbij een grote rol, niet alleen in het stadion, maar ook in de glasvezelverbindingen vanuit elk stadion naar het centrale punt in Vijfhuizen waar het International Broadcast Center (IBC) gevestigd was.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de wedstrijden in 2020 te spelen. Maar Corona zorgde er voor dat het project een jaar uitgesteld werd. In het najaar van 2020 werd het gehele project weer opgestart waar het eerder dit jaar gepauzeerd werd.

Maar ja, Koning Voetbal heeft wel zijn EISEN en deze zijn niet mis zoals in de PowerPoint presentatie getoond werd.

Na afloop was er ook nog iets dat als een bonus moet worden gezien. Kortom Evert, BEDANKT voor deze zeer interessante lezing.

Maandagavond 15-11-2021 staat de volgende bijeenkomst van de RC-AMF weer op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *