Verslag RCAMF bijeenkomst 1 november 2021

Maandagavond, 01-11-2021, was het weer een gezellige bijeenkomst. Er waren 15 amateurs aanwezig, waarbij er weer een aantal zaken de revue passeerden.

Rob – PD5BUS heeft de afgelopen week niet stil gezeten met zijn kopie van een mooi HF antenne ontwerp.

Ook is er gedacht aan de aluminium buis, maar 3 lengtes van 3mtr was bij nader inzien niet slim. Het is dan bijna niet meer te vervoeren en het worden nu dus 4 lengtes van 2mtr. En kijk, dat is dan weer gemakkelijk hanteerbaar.

Ook aan de opleiding van onze mooie hobby wordt hard gewerkt door Rient – PA3GXP en Edwin – PA1EDL. Door Rient en Edwin was er voor de cursisten met een oscilloscoop een meetopstelling gemaakt, zodat er het een en ander zichtbaar kon worden gemaakt, dat leverde ook weer nieuwe ideeën op.

Van het DMR front is te melden dat er een Motorola DMR repeater is aangeschaft. Deze willen we graag op het Berghotel erbij plaatsen, zodat er dan 4 Amersfoortse repeaters worden gehuisvest op dit adres. Om het DMR gebeuren tot een mooi resultaat te laten komen zullen we eerst nog een aantal proefnemingen doen.

Maandag, 08-11-2021, is er weer een RC-AMF bijeenkomst, waarbij een lezing wordt gehouden met aan het einde daarvan een bonus.

Kortom, er wordt reikhalzend naar uitgekeken met wat er nu weer gaat  gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *