RCAMF meeting op maandag 24 januari 2022

Afgelopen maandagavond, 24-01-2022, was het weer een mooie Zoom bijeenkomst van de RC-AMF Groep, het monitorscherm werd weer geheel gevuld met alle aanwezigen.

Simon – PA0SLW is een groot deel van zijn verkoudheid te boven en is weer druk bezig met het programmeren van een 2mtr Condor 3000.

Casper – PA1CJ heeft een project onder handen, waar we nog veel luisterplezier van kunnen verwachten, zijnde een straalverbinding op de 5GHz ISM band. Daarover later meer. Hij heeft ook nog wat tijd besteed aan zijn Motorola MTM700 Tetra mobilofoon om deze aan het werk te krijgen.

Dat werd beloond door Erik – PE1RQF die hem op zijn nieuwe ontvanger In de Tetra-mode kon ontvangen. De ontvanger is de nieuwste             AOR-57000D uit de bekende AOR familie. Daar de bijgeleverde software niet toereikend is om de frequentie banken snel te kunnen vullen met data, is Erik maar meteen begonnen om daar zelf software voor te schrijven.

Ook heeft Erik nog wat uitleg gegeven over de upgrade van de 23cm repeater PI2AMF. Zie de categorie Repeaters RC-AMF.

Rits – PD0NPU liet zien hoe hij zijn tijd had besteed aan de aanpassingen voor zijn auto waarvan de  achterruit defect was gegaan. Deze moet, met een aantal onderdelen, worden  vervangen door een nieuwe ruit, maar daar moet je niet te makkelijk over denken. De auto is namelijk een antieke Nissan Patrol uit 1983 en daar is niet veel meer voor te krijgen.

Rient – PA3GXP had nog wat te vertellen omtrent de F-opleiding. Hij is druk bezig om de gemaakte  F-examen vraagstukken te behandelen met de cursisten. Het is de natuurlijk de bedoeling dat het volgende examen een betere uitslag zal gaan opleveren.

Rient gebruikte tijdens de Zoom bijeenkomst een nieuwe achtergrond. Het was de oude huisvesting van Radio Kootwijk, die ons als zendamateurs wel bekend is.

Rob – PD5BUS heeft een nieuwe Whisper zender gemaakt, zodat deze op de 10, 20 en 40mtr band kan uitkomen en deze ook kan synchroniseren met Wifi/GPS.

 

 

 

 

Deze avond werd weer om ongeveer 21:45 uur afgesloten. Zoals vaker voor gekomen gebruiken we in het verslag een bijna vaste tekst als afsluiting: Bent u nieuwsgierig geworden, kijk dan op de website www.rcamf.nl en gebruik de link voor de maandagavond Zoom bijeenkomst en kom erbij. Iedereen is welkom en uiteraard weer tot ziens.

Nog even een belangrijk berichtje hier achteraan.

We hebben gewacht met het plaatsen van het verslag om te horen wat de regering op dinsdagavond 25-01-2022 had te vertellen. Nu de corona perikelen afnemen en er wel weer meer mogelijk is, wachten we als RC-AMF Groep in ieder geval nog een paar weken met het openen van de samenkomst bij de Ridder Lastechniek. Wij denken dat het nu nog te moeilijk is om aan de geldende voorwaarden te kunnen voldoen. Beter wat later openen, dan dat we achteraf sorry moeten zeggen. Kortom, nog even geduld en dan hopen we dat het weer los kan gaan.

Mvg. Adriaan – Jaap – Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *